aA
Savivaldos rinkimai – galimybė politikos naujokams išbandyti savo jėgas ir pasitikrinti populiarumą. Tarp galimų naujokų minimi ir dviem žmogžudystėmis įtariamo velionio Drąsiaus Kedžio rėmėjai, subūrę bent du judėjimus. Tačiau ISM vadybos ir ekonomikos universiteto politikos lektorius-konsultantas dr. Vincentas Vobolevičius jų galimybes vertina atsargiai ir svarsto, kad sėkmės Seimo rinkimuose jie nesulauks.
Politologas abejoja D.Kedžio rėmėjų sėkme Seimo rinkimuose
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Neaiškūs lieka ir šių judėjimų ketinimai dalyvauti savivaldos rinkimuose.

„Mano manymu, tai, kad jie aktyviai nesireiškia prieš savivaldos rinkimus, suponuoja galimybę, kad Seimo rinkimuose jie aktyviai nedalyvaus. Savivaldybės rinkimai, ypač dabar, kai galima balsuoti už nepartinius kandidatus yra puiki galimybė susivienijimams pasitikrinti, ar jie turi paramą“, – DELFI sakė politologas.

Jis atkreipė dėmesį, kad 15 proc. rinkėjų per praėjusius Seimo rinkimus balsavo už Arūno Valinsko partiją, kurie, ko gero, už ją dar sykį nebalsuos.

„Taigi gana skanus kąsnelis naujiems judėjimams yra. Geriausias būdas pasitikrinti, ar yra potencialas tai padaryti, yra dalyvauti savivaldos rinkimuose“, – teigė V. Vobolevičius.

Politologas svarsto, kad pažvelgus į dabartinius judėjimų mitingus nematyti potencialo, kuris galėtų juos suvienyti rinkimų kovoms.

Politologas abejoja D.Kedžio rėmėjų sėkme Seimo rinkimuose
Vincentas Vobolevičius
© A.Solomino nuotr.

„Žiūrint į dabartinius mitingus, matyti, kad jie nėra labai gausūs ir juose nėra labai turtingų žmonių. Taigi nepaisant kilnių, suprantamų, iš geros širdies kylančių judėjimo norų, nepanašu, kad ten būtų potencialas, bent jau šiuo metu, kuris suteiktų finansinius, koordinacinius, laiko resursus. Iš to, kas yra šiuo metu, to nesimato“, – kalbėjo jis.

Kartu, anot V. Vobolevičiaus, ilgainiui D. Kedžio istorija gali tapti nebe tokia aktuali visuomenei.

„Šiam judėjimui teigiamos kortos krenta tik dėl to, kad tema yra labai jautri ir žinoma. Vėlgi ar po dvejų metų ji bus tokia pat žinoma, yra didelis klaustukas. Turint omenyje visus šiuos apsektus, panašu, kad judėjimas neis į Seimą arba jeigu eis, tai tuomet tai darys nevisai logiškais ir nuosekliais būdais. Ir tada tikėtis gero rezultato būtų sudėtinga“, - savo nuomonę išsakė politologas.

DELFI primena, kad D. Kedžio, buvusią savo sugyventinę kaltinusio jų mažametės dukters atidavimu pedofilams, rėmėjai yra susibūrę bent į du judėjimus: „Drąsiaus kelią“ ir „Tiesos kelią“.

Anksčiau D. Kedžio sesuo Neringa Venckienė yra sakiusi, kad jeigu netektų teisėjos pareigų, eitų į politiką.

Artimiausi Seimo rinkimai bus 2012 m. rudenį, o savivaldybių – 2011 m. vasario pabaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.