aA
Pensijų didinimas nuo kitų metų keltų grėsmę Lietuvos socialinei sistemai, trečiadienį pareiškė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
I.Degutienė: pensijų didinimas nuo kitų metų keltų grėsmę socialinei sistemai
© DELFI / Audrius Solominas

„Iškyla didelė grėsmė, tuo labiau, kad pas mus visada skaičiuojamas konsoliduotas biudžeto deficitas - valstybės ir savivaldybių biudžetas, „Sodros“ biudžetas ir privalomojo sveikatos draudimo biudžetas“, - trečiadienį interviu Žinių radijui kalbėjo parlamento vadovė.

Parlamente liko vienas balsavimas priimti įstatymui, pagal kurį nuo kitų metų vėl būtų padidintos dėl krizės sumažintos valstybinės ir senatvės pensijos, nors to nenumato Vyriausybės parengti kitų metų valstybės ir "Sodros" biudžetai.

Iki šiol valdantiesiems pritrūkdavo balsų atmesti įstatymą.

I.Degutienė atkreipė dėmesį, kad už pensijų pakėlimą jau nuo kitų metų pasisakantys politikai nenurodo finansavimo šaltinių.

Tokias iniciatyvas parlamento vadovė sakė siejanti su artėjančiais savivaldos rinkimais ir politikų siekiais įtikti rinkėjams.

Premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, kad nuo kitų metų atstačius pensijas, tai biudžetui kainuotų 600 mln. litų.

2009 metų pabaigoje Seimas nusprendė, kad sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos bus mokamos iki 2011-ųjų pabaigos.


18 val. BTV laidoje "Karštas vakaras" apie tai diskutuos finansų analitikas
Stasys Jakeliūnas, Kauno pensininkų sąjūdžio atstovas Edmundas Rimkevičius,
politikai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.