aA
Kyšininkavimo bylą tiriantys teisėjai trečiadienį apklausė Prancūzijos prezidento Jacques'o Chiraco dukrą dėl įtariamų jos tėvo įmokų grynaisiais už brangias užsienio keliones, pranešė teismo šaltiniai. Pasak šaltinių, Claude Chirac, kuri lydėjo savo tėvą kelių tokių kelionių metu, apklausta kaip liudininkė.
Claude and Jacques Chirac
Teisėjai stengiasi nustatyti, ar pinigus, sumokėtus už skrydžius 1992-1995 metais, kai J.Chiracas buvo Paryžiaus meras, jis gavo kaip kyšius.

Pats J. Chiracas dėl Konstitucijoje numatytų kliūčių nesutiko, kad teisėjai jį apklaustų, tačiau neigia daręs ką nors neteisėta. Jo padėjėjai sakė, kad įtarimus kyšininkavimu jis atmes šeštadienio, Bastilijos paėmimo dienos interviu televizijai.

Kol kas neaišku, ar teisėjai mėgins apklausti ir J.Chiraco žmoną Bernadette. Laikraštis "Le Monde" pacitavo prezidentui artimus šaltinius, sakiusius, kad toks žingsnis reikštų "karo paskelbimą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.