aA
Seimo pirmininkė Irena Degutienė iš oficialiai įteisintų švenčių sąrašo vardan Kūčių išbrauktų Jonines. „Mano asmenine nuomone, aš Jonines išimčiau“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė parlamento vadovė.
Irena Degutienė
Irena Degutienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Gal jaunimui yra (Joninių šventė - BNS) labai smagi, nes yra vidurvasaris, labai smagu, iš tikrųjų gal ir alaus daugiausia išgeriama, bet tai nėra tokia šeimos šventė, susikaupimo šventė ar pasiruošimas šventei (...) taip, kaip yra Kūčių diena", - kalbėjo I.Degutienė.

Vyriausybė pirmadienį pasitarime pritarė, kad Kūčių diena būtų pripažinta švente. Kartu pritarta atsisakyti pripažinti švente gegužes 1-ąją - Tarptautinę darbo dieną.

Seimo pirmininkės teigimu, religinių švenčių, kurių metu yra nedirbama, atsisakyti negalima, remiantis susitarimu, sudarytu tarp Lietuvos ir Vatikano.

Darbo kodekso pakeitimams Vyriausybė dar turės pritarti posėdyje trečiadienį, o po to - ir Seimas.

Seimas po pateikimo yra pritaręs grupės parlamentarų siūlymui Kūčias įtraukti į šventinių dienų sąrašą. Dėl šio projekto yra paprašyta Vyriausybės išvados.

Šiuo metu Lietuvoje yra dvylika oficialiai įteisintų švenčių.

Trečiadienį, 18 val., BTV laidoje „Karštas vakaras“ - apie tai, kurią dieną reikėtų išbraukti iš šventinių dienų sąrašo vietoj Kūčių. Laidoje dalyvaus Seimo nariai Algirdas Sysas, Aurelija Stancikienė, etnologas Jonas Vaiškūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.