aA
Kauno rajone užfiksuoti keli nauji sukčiavimo būdai. Į nelaimę patekusių artimųjų istorijas kūrę sukčiai žmones ėmė vilioti darbo vietomis, nedidelėmis paskolomis ir lengvu uždarbiu, rašo „Kauno diena“.
Sukčiai pakeitė savo taktiką
© "Panevėžio balsas"

Pavyzdžiui, apgavikams pavyko išvilioti internetinės bankininkystės prisijungimo kodus.

Su auka susisiekęs sukčius teigė negalįs verslo reikalais pasinaudoti savo banko sąskaita - ji esanti areštuota, o už galimybę pasinaudoti žmogaus sąskaita sukčius jam pasiūlė 700 litų.

Nors sąskaitos savininkas pasirūpino, kad joje neliktų pinigų, sukčiui jų ir nereikėjo - pasinaudojęs duomenimis, jis gavo 700 litų greitąjį kreditą.

Kauno rajone užfiksuotas ir kitas sukčiavimo atvejis, kai siūloma suteikti paskolas mažesnėmis palūkanomis nei bankuose. Vėliau paprašoma atsiųsti 200-300 litų mokestį esą paskolos dokumentų tvarkymui, o pervedus avansą, tariamų paskolų davėjai dingsta.

Kauno rajono policijos komisariato viršininko Romo Oželio teigimu, tai - nauji, dar nelabai paplitę sukčiavimo būdai, bet žmonės turi būti budrūs - nemokamo sūrio nebūna, nebent pelėkautuose.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.