aA
Seimo nariai garsėja ne tik silpnybe už mokesčių mokėtojų pinigus nuomotis brangius automobilius. Solidžių sumų iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų jie negaili ir privačių mašinų priežiūrai bei remontui. Kai kurie politikai sugeba per dvejus metus automobilių remontui išleisti po keliolika tūkstančių litų, rašo „Lietuvos žinios“.
Seimūnai dosnūs mašinų remontui
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Kai kurie Seimo nariai per 9 šių metų mėnesius tam jau atseikėjo po 3000, 5000 ar net 7000 parlamentinei veiklai skirtų litų. Pridėjus ir pernykštes išlaidas privačių automobilių remontui bei priežiūrai, sumos tampa dar įspūdingesnės. Transporto specialistams Seimo narių išlaidavimas kelia dviprasmiškų minčių. Jie ironizuoja, kad už tokius pinigus galima pakeisti visas automobilio detales, o kai kurias jų net inkrustuoti brangakmeniais.

Pavyzdžiui, Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris per tris šių metų ketvirčius automobilio remontui ir priežiūrai išleido 5480 litų. Nuo kolegos neatsiliko ir Ekonomikos komiteto narys Kazimieras Kuzminskas - jis mašinų remonto dirbtuvėse šiemet jau paliko 5206 litus. Į Seimą su vadinamųjų šoumenų komanda atėjęs Antanas Nedzinskas, jaučiantis silpnybę seniems automobiliams, už savo transporto priemonės taisymą šiemet nepagailėjo 3778 litų. Tačiau išties "auksiniu" serviso klientu galima vadinti Seimo Audito komiteto narį Saulių Stomą. Jis per šiuos metus už automobilio remontą paklojo net 7040 litų. Aplinkos apsaugos komiteto narys Jonas Ramonas per dvejus metus pakeitė jau trečią automobilį. Pernai J.Ramonas automobilio remontui išleido daugiau kaip 13 tūkst litų, o per ne visus dvejus metus - beveik 16 tūkstančių.

Kiti Seimo nariai taip pat peni meistrus. Per devynis šių metų mėnesius 83 parlamentarai autoremonto dirbtuvėse išleido beveik 109 tūkst. litų. Įdomu tai, kad kai kurie tautos išrinktieji servisuose lankosi reguliariai - ne po vieną ir ne po du kartus per metus.

LŽ kalbinti kelių autorizuotų servisų meistrai tvirtino pastebėję, kad paprasti vairuotojai, priešingai nei valdžioje esantys žmonės, sunkmečiu automobilių priežiūrai skiria gerokai mažiau pinigų. Jų teigimu, 3-5 metų senumo vidutinės klasės automobilio šeimininkas stengiasi išsiversti su 500 litų per metus. Bet dažni ir brangūs Seimo narių vizitai į automobilių remonto dirbtuves kol kas nesudomino nei prokuratūros, nei Specialiųjų tyrimų tarnybos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.