aA
Socialdemokratai trečiadienį paragino liberalus laikytis pažadų taikiai perduoti valdžią Seimo komitetuose naujajai daugumai, užsimindami, jog tai yra susijęs su galimu bendradarbiavimu dėl Lietuvos integracijos į NATO ir Europos Sąjungą.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis
© ELTA
"Mes kreipiamės į naujai išrinktąjį Liberalų frakcijos seniūną Rolandą Paksą, kviesdami laikytis pažadų ir konstruktyviai bendradarbiauti su Seimo dauguma", - teigiama Socialdemokratinės koalicijos frakcijos Informacijos centro vadovo Gedimino Kirkilo paskelbtame pranešime spaudai.

"Mes tikimės, jog ateityje toks bendradarbiavimas bus ne tik naudingas, bet ir būtinas, sprendžiant aktualiausias, ypač strategines - integracijos į NATO ir ES - Lietuvos problemas", - pažymima jame.

Tačiau naują daugumą sudarę socialdemokratai ir socialliberalai neskuba atsisakyti vietų Seimo komitetų vadovybėse, kurios jiems nepriklauso pagal proporcinį frakcijų atstovavimo principą.

Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis
© ELTA

Socialliberalai nori išlaikyti visus iki šiol turėtus komitetų pirmininkų ir pavaduotojų postus, o socialdemokratai - perimti liberalų turėtus pirmininkų postus.

Socialliberalų noras turėti 8, o socialdemokratų - 12 postų komitetų vadovybėje prieštarauja Seimo Statute įtvirtintam proporciniam frakcijų atstovavimo principui.

Pagal proporcijas, socialliberalams priklauso 6,3, o socialdemokratams - 10,35 vietos.

Liberalai trečiadienį Seniūnų sueigoje pakartojo reikalavimą peržiūrėti Seimo frakcijoms tenkančias komitetų pirmininkų ir pavaduotojų kvotas.

"Man tikrai yra keisti G.Kirkilo pareiškimai dėl valdžios perdavimo. Liberalai yra aiškiai pasakę, kad yra pasirengę perduoti valdžią, kai to reikės, tačiau turi būti laikomasi Seimo Statuto reikalavimų", - BNS sakė Liberalų frakcijos seniūno pavaduotojas Eligijus Masiulis.

"Ir liberalai, ir konservatoriai negauna tiek, kiek jiems priklauso", - sakė E. Masiulis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.