aA
Ekvadoro Užsienio reikalų ministerijos atstovas pareiškė, kad jų šalis yra pasirengusi suteikti prieglobstį „WikiLeaks“ steigėjui Julianui Assange‘ui, praneša „The Washington Post“.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as
© AFP/Scanpix

„Mes esame pasiruošę suteikti jam galimybę gyventi mūsų šalyje, nekeldami jokių reikalavimų ir sąlygų“, - teigė Ekvadoro užsienio reikalų ministro pavaduotojas.

Internetiniame portale „WikiLeaks“ teigiama, jog turima daugiau nei 1600 dokumentų, susijusių su JAV atstovybe Ekvadoro sostinėje Kite. Šie dokumentai dar nebuvo publikuoti.

Šį mėnesį Švedijos prokuratūra išdavė tarptautinį orderį J. Assange’o suėmimui dėl jam pateiktų kaltinimų dėl išprievartavimo ir seksualinio priekabiavimo.


Antradienį 18 val. BTV laidoje „Karštas vakaras“ apie tai diskutuos portalo DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, žurnalistas, tarptautininkas Sigitas Krivickas, politikai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.