aA
Vokietijos ekonomikos ministras Verneris Miuleris pareiškė antradienį sutikęs Kubos vadovą Fidelį Kastrą, kuris buvo labai geros nuotaikos ir pasižymėjo puikiu humoro jausmu bei gera sveikata.
Fidelis Kastro
Fidelis Kastro
Neseniai F.Kastro, sakydamas saulėkaitoje dvi valandas trukusią kalbą, apalpo. Nuo to laiko nerimsta gandai apie pašlijusią Kubos prezidento ir revoliucijos veterano sveikatą.

Po dviejų dienų vizito socializmo saloje V.Miuleris (Werner Mueller) per spaudos konferenciją sakė, kad buvo susitikęs su 74 metų F.Kastru (Fidel Castro) Havanoje, pokalbyje dalyvavo ir Vokietijos ambasadorius Kuboje Verneris Vulfenas (Werner Wulffen).

"Jis labai malonus žmogus, turintis nuostabų humoro jausmą. Man pasirodė, kad jo sveikata puiki", - sakė V.Miuleris (Werner Mueller). Jis jau antrasis Vokietijos socialdemokratų kabineto ministras, atvykęs į Kubą per pastaruosius 14 mėnesių.

V.Miuleris (Werner Mueller) pabrėžė sakęs F.Kastrui (Fidel Castro), kad Vokietija nesutinka su JAV įstatymais, kurie nukreipti prieš Kubos suverenumą ir laisvą prekybą. Abu politikai aptarė, kaip galima būtų iš esmės išplėsti Europos Sąjungos ir Kubos prekybos derybas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.