aA
Viename Viskonsino miestelyje pirmadienį įvykusi įkaitų drama baigėsi, kai 23 moksleivius ir vieną mokytoją pagrobęs ginkluotas 15-metis nukreipė ginklą į save, pranešė policija. Įtariamasis užpuolikas išvežtas į ligoninę su šautine žaizda, o apie jo būklę kol kas nepranešama, tačiau jo pagrobti įkaitais nenukentėjo, pranešė Marineto miestelio pareigūnai.
JAV mokykloje įvykusi įkaitų drama baigėsi paaugliui užpuolikui paleidus šūvį į save
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Marineto policijos viršininkas Jeffrey Skorikas anksčiau socialiniuose tinkluose paskelbtuose pranešimuose nurodė, kad informacija apie sužeistus moksleivius buvo neteisinga.

Vėlų vakarą vykusioje spaudos konferencijoje J.Skorikas taip pat sakė, kad įkaitus pagrobęs moksleivis šovė į save, kai policija prie jo prisiartino, pareigūnams išgirdus klasėje nuaidėjusius tris šūvius.
Užpuolikas, kurio vardas neskelbiamas, buvo išvežtas į vietos ligoninę, tačiau apie jo būklę ir žaizdas pirmadienio vakarą dar nebuvo pranešta.
Per šią įkaitų dramą padėtis pradėjo keistis apie 19 val. 50 min. vietos (2 val. 50 min. Lietuvos) laiku, kai užpuolikas paleido penkis moksleivius, kuriems prireikė į tualetą.

Išgirdę šūvius, pareigūnai, kurie palaikė ryšį su pagrobtu mokytoju, nedelsdami įžengė į klasę, o paauglys tuo metu šovė į save.
"Pareigūnai išlaužė duris, įžengė į klasė ir pamatė įtariamąjį klasės priekyje, - pasakojo J.Skorikas. - Tuo metu įtariamasis vieną kartą iššovė į save ir patyrė šautinį sužalojimą".

Pareigūnas nenurodė, koks užpuoliko sužalojimo pobūdis.

Įkaitus pagrobęs moksleivis, kurio vardas neskelbiamas, įžengė į klasė prieš baigiantis pamokoms, apie 15 val. (22 val.).

Policija tikėjosi, kad ši įkaitų drama bus užbaigta be smurto.
"Visą laiką buvo laikomasi plano užbaigti šią situaciją taikiai", - pabrėžė J.Skorikas.

Užpuolikas, kuris taip pat yra Marineto vidurinės mokyklos moksleivis, įžengė į klasę, ginkluotas dviem pistoletais - pusiau automatiniu .22 colio (5,7 mm) ir 9 mm kalibro. Įvykio vietoje rastos tūtelės rodo, kad buvo panaudoti abu ginklai.

Pasak J.Skoriko, pagrobėjo motyvai kol kas neaiškūs. Pareigūnas nurodė, kad šis moksleivis į policijos akiratį anksčiau nebuvo pakliuvęs.
Mokykla, kurioje įvyko šis incidentas, uždaryta iki atskiro pranešimo. Policijos vyresnysis inspektorius Timothy Baneckas sakė, kad mokyklai vėl pradėjus veikti, joje dirbs psichologai.

Jis pridūrė, kad pernai rudenį rajone buvo atlikti mokymai, kaip elgtis, kai į mokyklą įsiveržia ginkluotas asmuo.

Marinetas yra už maždaug 80 kilometrų į šiaurę nuo Grin Bėjaus miesto. Jo vidurinėje mokykloje mokosi apie 700 moksleivių.

Policija anksčiau buvo pranešusi, kad per šį incidentą buvo pagrobti 20 mokinių ir vienas mokytojas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.