aA
Antradienį ryte apie 6.45 val. Biržuose, Plento gatvėje įsikūrusios transporto priemonių detales gaminančios įmonės „Nitator-SLT“ teritorijoje sprogo katilinės katilas, buvęs lauke esančioje pašiūrėje. Pirminiais duomenimis, žuvo trys įmonės darbuotojai - dvi moterys ir vyras.
Sprogimas Biržuose. Laikraščio „Šiaurės rytai” nuotr.
Sprogimas Biržuose. Laikraščio „Šiaurės rytai” nuotr.

Pirminiais Biržų policijos duomenimis, dar vienas žmogus išgabentas į ligoninę, bet medikai tai paneigė.

Kūnai sprogimo sudarkyti neatpažįstamai. Sprogimo priežastis nustatinėjama. Pasak pareigūnų, sprogęs katilas buvo savadarbis. Žuvo jį prižiūrėjęs 57 metų vyras ir dvi - 49 bei 58 metų - įmonės darbininkės.

Biržų PGT viršininkas Audrius Nagelė sako, kad nelaimė nutiko žmonėms berūkant. Tačiau sakyti, kad rūkymas sukėlė sprogimą, negalima. Prie atviros katilinės katilo buvo oficialiai įrengta rūkymo vieta - prilipintas lipdukas su užrašu, pastatyti nedegūs indai nuorūkoms. Abi moterys kaip tik ir buvo išėjusios parūkyti.

Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus vadovas Rimantas Trota sako, kad neatmeta versijos, jog katilas sprogo dėl to, kad jame buvo susikaupę degių dujų. Specialistas sako, kad kol kas tai tik spėjimas, visos versijos tiriamos.

Pasak Biržų PK atstovės Zitos Žalinkevičienės, iš tikrųjų tuoj po nelaimės niekas nesiryžo tvirtai pasakyti, kas yra žuvusieji, mat kūnus sprogimas sudarkė neatpažįstamai. Tik maždaug apie pietus jau buvo tiksliai žinoma, kad visi trys žuvusieji yra bendrovės darbuotojai, joje dirbę teisėtai.

Pareigūnė taip pat negalėjo pasakyti, ties kokia versija apsistos tyrimas.

Bylą kuruojantis prokuroras neatmetė teiginio, kad egzistuoja vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip sprogsta katilas. Tai, ko gero, yra bendrovės teritoriją filmuojančių kamerų įrašas. Pareigūnai sako, kad tokios medžiagos analizė labai padėtų tragedijos tyrimui. Žurnalistams vaizdo medžiaga nepateikiama, ji net nekomentuojama, esą ši informacija yra ikiteisminio tyrimo medžiaga ir gali būti kurį laiką neviešinama.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.