aA
Klaipėdos policija sulaikė klaipėdietį, kuris įtariamas praėjusią savaitę uostamiesčio pakraštyje, Tauralaukyje sužalojęs ir apiplėšęs psichiškai nesveiką moterį.
Į ligoninę liepos pradžioje pateko psichiškai nesveika moteris, kuri Tauralaukyje buvo sumušta, išžaginta ir apiplėšta, pranešė dienraštis "Klaipėda".

Jai nustatytas žandikaulio lūžis bei viso kūno sumušimas. Iš moters atimta rankinė, kurioje buvo invalidumo pažymėjimas, laikrodis ir trys litai. Kriminalinės policijos pareigūnai surado ir perdavė prokuratūrai įtariamąjį - 49-erių metų Algimantą Giedraitis.

Jis prisipažino liepos 3 dieną sumušęs ir apiplėšęs neįgalią 43-ejų metų moterį, bet neigia turėjęs su ja lytinių santykių. Pasak įtariamojo, jis yra bedarbis, tad Tauralaukyje sukinėdavosi prie garažų, taip uždarbiaudamas.

Dienraščio teigimu, nusikaltimo dieną A.Giedraitis girtuokliavo prie garažų su vienu pažįstamu ir pamatė rūgštynes renkančią nukentėjusiąją. Pakvietęs ją į kompaniją ir pavaišinęs gėralu, A.Giedraitis esą nupirko iš jos už 20 litų rūgštynių. Vėliau pamanęs, kad permokėjo, norėjo pinigus susigrąžinti. Moteris pinigų nenorėjusi atiduoti, todėl ją ir sumušęs.

A.Giedraitis jau yra du kartus teistas. Bylą tiriančio prokuroro teigimu, įtariamasis greičiausiai nebus apkaltintas išžaginimu, jam teks atsakyti už apysunkį kūno sužalojimą ir vagystę.

Trečiadienį ryte A.Giedraitis buvo paleistas, kaltinimai jam dar nepareikšti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.