aA
Pasvalio rajono apylinkės teismas leido 3 mėnesiams suimti 42 metų panevėžietį Vladą Bakevičių. Pirmadienį jis buvo sulaikytas Pasvalio rajone, netoli miško esančioje nuošalioje sodyboje. Besislapstydamas nuo policijos vyriškis pakeitė išvaizdą - nusidažė juodai plaukus ir užsiželdino barzdą.
Panevėžietis kaltinamas praėjusių metų rugsėjį neteisėtai laikytu savadarbiu ginklu nušovęs devyniolikmetę sugyventinę, savo sūnaus Luko motiną Zigridą Jurgelevičiūtę.

Po šios žmogžudystės bandomas sulaikyti V.Bakevičius bėgdamas šovė į policijos pareigūną. Šis liko nesužeistas tik dėl to, kad vilkėjo neperšaunamą liemenę. Pabėgęs nuo policijos bėglys beveik 10 mėnesių slapstėsi.

Vakar vedamas į teismą žmogžudys visą laiką šlubavo. Besislapstant jį surietė ligos. "Žinojau, kad mane vieną kartą sugaus, bet nenorėjau pats pasiduoti", - sakė vyriškis.

V.Bakevičius pakalbintas teismo salėje sakė, kad labiausiai norėtų pamatyti savo trejų metų sūnų Luką. Vaikas po motinos mirties gyveno vaikų globos namuose. Ten jį keliskart aplankė V.Bakevičiaus motina ir sesuo. Neseniai vaiką paėmė globoti viena ūkininkų šeima.

"Aš Lukui nesakyčiau, kad esu jo tėvas. Be to, jis yra mažas ir manęs neprisimins", - šluostėsi ašaras V.Bakevičius. Lukas yra nesantuokinis V.Bakevičiaus ir Z.Jurgelevičiūtės vaikas. Panevėžietis dar turi suaugusius sūnų ir dukterį.

Pernai rugsėjo mėnesį V.Bakevičių paliko 23 metais jaunesnė sugyventinė Zigrida. Su mergina V.Bakevičius pradėjo kartu gyventi, kai šiai buvo 16 metų. Prieš išeidama ji pasiėmė sūnų, kurį tėvas labai mylėjo.

Atvykęs į Z.Jurgelevičiūtės motinos Nijolės Simėnienės namus, kur su sūnumi grįžo gyventi Zigrida, V.Bakevičius maldavo merginą grįžti. Paskui prašė jam atiduoti berniuką, tačiau ši nesutiko. Draugėms Z.Jurgelevičiūtė buvo pasakojusi, kad pamilo savo bendraamžį vaikiną.

Netekęs vilties susigrąžinti Zigridą su sūnumi, V.Bakevičius išsitraukė nupjautvamzdį šautuvą ir šovė į bandžiusią nuo jo pabėgti merginą. Medžiokliniai šratai suvarpė Z.Jurgelevičiūtės galvą ir ranką.

Vakar V.Bakevičius kalbėjo, jog ginklą, kuriuo nušovė sugyventinę, jis miške atėmė iš vieno brakonieriaus. Merginos nužudymo dieną jis turėjo 300 dolerių ir 700 litų. Šie pinigai labai pravertė besislapstant.

Šių metų balandžio mėnesį savo daržinėje vyriškį priglaudė jo žmonos brolių Algio ir Kazimiero Rutkauskų kaimynas Zigmas Klemunskis, gyvenantis Pagirio kaime (Pasvalio r.).

Z.Klemunskis, kurio sodyboje kelis mėnesius slapstėsi V.Bakevičius, buvo sulaikytas. Jo namuose per kratą rastas nelegaliai laikomas šautuvas.

"Lietuvos rytas"