aA
Norvegijos Kristiansando mieste gyvenanti emigrantų iš Lietuvos pora praėjusio trečiadienio naktį išgyveno košmarą – jie kilusio gaisro metu tik per plauką išsigelbėjo nuo mirties. Prieš mėnesį į Norvegiją emigravusi pora neteko viso savo turėto turto ir dokumentų.
Į Norvegiją emigravę lietuviai per gaisrą neteko viso turto
© Reuters/Scanpix

„Nežinia, kas būtų buvę, jei būtume atsikėlę 5 minutėmis vėliau“, - DELFI pasakojo košmarą išgyvenusi lietuvė Lina (pašnekovės prašymu vardas pakeistas).

Kartu su draugu ji gyveno kempinge esančiuose namukuose. Jų namukas buvo sujungtas su kitais aštuoniais.

Pabudusi apie 2 val. nakties Lina pamatė liepsnas. Iš pradžių ji pasakojo nesupratusi, kas vyksta. „Pradėjau rėkti nesavu balsu. Išlėkėme į lauką basi, tik su pižama. Vaikinas dar spėjo pagriebti šalia išėjimo buvusias striukes, aš - kompiuterį“, - prisimena padegėlė.

Kartu su lietuviais išsigelbėjo dar penki kituose namukuose gyvenę asmenys. Nameliai visiškai sudegė, bet, laimė, žmonių aukų pavyko išvengti.

Liepsnose pražuvo visas lietuvių turėtas turtas - drabužiai, maistas, dokumentai ir pinigai.

Prieš mėnesį į Kristiansandą atvykę lietuviai džiaugėsi susiradę nebrangų būstą ir darbą. Po nelaimės porai padėjo darbdaviai. „Jei ne jie, tai nežinau, kaip viskas būtų dabar“, - teigė Lina. Ji džiaugiasi, kad Norvegijoje turėjo tik ID – pasas buvo likęs Lietuvoje, jį atsiųs tėvai.
Po gaisro kempingo direktorė lietuvius apgyvendino kitame name.
Įtariama, kad aštuonis apgyvendintus kempingo namelius padegė vieno iš kaimynystėje buvusių namelių gyventojas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.