aA
Pasaulyje toliau aktyviai aptarinėjama tinklalapyje „WikiLeaks“ atskleista skandalinga medžiaga, kurioje pateiktas Jungtinių Amerikos Valstijų Valstybės departamento slapta korespondencija su kai kuriomis šalies ambasadomis užsienyje. Paaiškėjo, kad diplomatai aptarinėjo ne tik kitų šalių lyderius, bet ir jų šeimos narius.
Svetlana Medvedeva
Svetlana Medvedeva
© RIA/Scanpix

Kaip rašo vokiečių „Der Spiegel“, vienoje iš Valstybės departamento ambasadai Maskvoje siųstų telegramų kalbama apie Rusijos prezidento žmoną Svetlaną Medvedevą. Anot amerikiečių diplomatų, pirmoji Rusijos ledi tariamai „kelia įtampą tarp skirtingų politinių stovyklų ir aktyviai skleidžia gandus“. Remiantis vienu šaltiniu, Rusijos prezidento sutuoktinė jau yra sudariusi sąrašą pareigūnų, kuriems turėtų pasunkėti karjera dėl nelojalumo Dmitrijui Medvedevui.

Primename, kad „WikiLeaks“ pateiktoje informacijoje amerikiečių diplomatai D. Medvedevą vadina „blankiu ir neryžtingu“, o premjerą Vladimirą Putiną – „vadovaujančiu patinu“. Negana to, korespondencijoje su Valstybės departamentu diplomatai D. Medvedevą laiko V. Putino politiniu įkaitu. Jų požiūriu, Rusijos vadovas lyginant su V. Putinu yra tarsi „Robinas prieš Betmeną“ (filmuose Robinas yra Betmeno padėjėjas).

Pirmadienį paaiškėjo Kremliaus reakcija į paviešintus duomenis. Kaip paskelbė Rusijos prezidento atstovė spaudai Natalija Timakova, rusų valdžia nemato būtinybės komentuoti šios informacijos atskleidimo fakto. „Nieko įdomaus ir nusipelnančio komentarų tose publikacijose, kurios buvo pateiktos „WikiLeaks“ tinklalapyje ir laikraščiuose, nėra“, – sakė ji žurnalistams. Atstovės teigimu, „nepanašu, jog reikėtų komentuoti pramanytus holivudinius herojus“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.