aA
Vilniaus konservatoriai pradėjo rinkti parašus siekdami pašalinti iš posto atsistatydinti vis žadantį, bet to padaryti neskubantį Vilniaus merą Vilių Navicką. Tai DELFI patvirtino konservatorių frakcijos seniūnas, premjero patarėjas Raimundas Alekna.
Pradėti rinkti parašai V.Navicko atstatydinimui
Vilius Navickas
© A.Solomino nuotr.

„Mes jau renkame parašus“, - teigė politikas, bet nepatikslino, kiek parašų jau surinkta.

Norint pradėti nepasitikėjimo procedūrą, reikia surinkti bent 17 savivaldybės tarybos narių parašų, tačiau atstatydinti merą galima tik slaptu balsavimu, jeigu už tai balsuoja ne mažiau nei 26 tarybos politikai.

„Mes, žemiau pasirašę Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai, įvertinę Vilniaus miesto savivaldybės mero V. Navicko veiklą, einant Vilniaus miesto savivaldybės mero pareigas, konstatuojame, kad V. Navickas: nebegali užtikrinti efektyvaus ir skaidraus Vilniaus miesto savivaldybės tarybos ir kitų Vilniaus miesto savivaldybės institucijų darbo, prarado jį į postą išrinkusios buvusios valdančiosios koalicijos ir jį delegavusios frakcijos pasitikėjimą“, - rašoma dokumente.

Kaip žinoma, V. Navickas ne kartą žadėjo trauktis iš mero posto, kai tik sulauks valdančios koalicijos apsisprendimo dėl naujo miesto vadovo.

Nors koalicija jau senokai apsisprendė į šias pareigas siūlyti R. Alekną, tačiau V. Navickas iš pareigų iki šiol nepasitraukė ir miglotai užsimena, kad šauks tarybos posėdį gruodžio 15 d., kuriame „galutinai bus išspręsti miesto valdžios klausimai“.

Valdanti koalicija turėtų būti suformuota iš konservatorių, liberalų, liberaclentristų ir socialdemokratų, ją paremti žada Lietuvos lenkų rinkimų akcija, tačiau reali padėtis nėra aiški, mat savivaldos rinkimai vyks kitų metų vasarį ir dalis politikų abejoja, ar iki tol laiko verta keisti miesto valdžią.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.