aA
Internete paskelbta vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas vieno iš laikraščio „Kommersant“ žurnalisto Olego Kašino užpuolikų kreipimasis. Vaizdo įraše vyras su kauke tvirtina, kad iš tiesų niekas žurnalisto nesumušė, o incidentas buvo suvaidintas, praneša newsru.com. Užpuolikas pareiškė, kad yra pasiruošęs bendradarbiauti su tyrėjais ir kad baiminasi dėl savo gyvybės.
Olegas Kašinas
Olegas Kašinas
© RIA/Scanpix

Pasak jo, jis kartu su bendrininkais atliko vieno įtakingo asmens užsakymą suvaidinti užpuolimą. Dabar jie planuoja atsikratyti užsakymo vykdytojų. Tačiau nusikaltimo dalyvis tvirtina, kad jei įvykiai klostysis šia linkme, bus paskelbtas kitas kreipimasis, kuris jau yra įrašytas, ir kuriame jis pasakys užsakytojo vardą ir pavardę.

Vyriškis dar sako, kad sutinka pasiduoti tyrėjams, tačiau tik tuo atveju, jei bus įsitikinęs, kad jo žodžių bus paisoma. „Dabar nesu tuo tikras, nes nusikaltimą užsakė labai įtakingi asmenys“, – teigiama kreipimesi.

Be to, vyras su kauke tvirtina, kad nei jis, nei jo bendrininkai nebūtų vykdę užsakymo, jei būtų žinoję, kas bus jų auka.

„Tuo metu mes nežinojome, kas objektas ir kodėl reikalingas šis keistas užsakymas. Jei būtume žinoję, nebūtume to darę. Po to kilo triukšmas, o mentai dabar nori mums įsūdyti 15 metų už tai, ko nebuvo.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.