aA
Trečiadienio naktį iš Lenkijos grįžo beveik visi avariją patyrusio turistinio autobuso keleiviai. Pirmadienį vakare Lenkijoje, maždaug 80 km nuo Varšuvos, avariją patyrus lietuvių turistų autobusui, du žmonės žuvo, o 21 sužeistas. Avarija įvyko Nagoševo vietovėje netoli Mazovijos Ostruvo miesto.
Autobusas
Autobusas
© "Lietuvos žinios"
Autobusas "Mercedes Benz" išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su lenkų sunkvežimiu "Iveco". Per avariją, kuri įvyko apie 20 val. 15 min., buvo sužeisti 23 keleiviai, kurių du vėliau mirė ligoninėje. Iš viso autobusu vyko 39 žmonės.

Po avarijos medicininė pagalba buvo suteikta 22 keleiviams, kurių 4 buvo operuoti. Keleiviai buvo paguldyti į Mazovijos Ostruvo, Ostrolenkos ligoninėje, Viškovo ligoninėse. Likusiems sužeistiesiems pakako ambulatorinės pagalbos.

Avarijoje žuvo grupės vadovas 50-metis Ionas Aleksovas bei 60-metė Palmira Vadeikienė. Kaip BNS sakė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir kultūros departamento direktorius Petras Zapolskas, iš trečiadienio naktį į Lietuvą grįžo 31 keleivis.

Jie buvo parvežti "Busturo" autobusu, kai kuriuos keleivius parsivežė artimieji. 4 autobuso avarijoje nukentėję keleiviai liko paguldyti ligoninėse.

Žuvusiuosiųjų I.Alkesovo ir P.Vadeikienės pargabenimu į Lietuvą rūpinasi draudimo bendrovė "Preventa", kurioje prieš kelionę jie buvo apsidraudę. Juos parvežti numatoma ketvirtadienį.

Tarp sužeistųjų yra abu autobuso vairuotojai, kurių vienam buvo sulaužyti šonkauliai. Antrasis sužeistas nesunkiai. Avarijos metu taip pat buvo sužeistas Lenkijos sunkvežimio vairuotojas.

Manoma, kad autobusas paslydo ant šlapio kelio ir tapo nevaldomas. Turistinis autobusas priklauso Šiaulių autobusų parkui. Kelionę į šalia Paryžiaus esantį Disneilendo pramogų parką rengė kelionių agentūra "Busturas".

Tai jau šeštoji avarija Lenkijoje šiais metais, kurioje žuvo Lietuvos piliečiai. Didžiausios jų įvyko vasario pradžioje ir pabaigoje, per kurias žuvo iš viso šeši lietuviai. Dar viena didelė avarija Lenkijoje įvyko kovo pabaigoje, per kurią žuvo 8 žmonės. Dar vienas nukentėjusysis vėliau mirė ligoninėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.