aA
Lapkričio 27-osios rytą iš Zoknių oro uosto teritorijos paeiliui į dangų kilo ir leidosi parasparniai. Sporto klubas „Saulės skrydis“ teikė pagalbą Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos skyriaus pareigūnams – jie ieškojo nuo rugsėjo pabaigos iš namų išėjusio ir iki šiol negrįžusio 51 metų Z. K.
Parasparnis (B.Vengrio nuotr.)
Parasparnis (B.Vengrio nuotr.)

Radviliškio g. gyvenantis vyras išėjo į darbą, tačiau vakare jo žmona grįžtančio nesulaukė. Vėliau paaiškėjo, kad kaimynė pastebėjo, jog šiaulietis patraukė visai į priešingą pusę nei eidavo į darbą – link Zoknių oro uosto. Žmona pareigūnams nurodė, kad jie abu vasarą mėgdavo palei Zoknių oro uostą besidriekiančiu keliuku keliauti prie Gudelių ežero ir ten leisti laiką. Tad ir buvo nutarta vyro ieškoti toje pusėje, praneša Šiaulių policija.

Pareigūnai dingusiojo ne kartą su šunimi ieškojo artimųjų nurodytoje teritorijoje, tačiau bergždžiai, nes teritorija aplink Zoknių oro uostą ir už jos - didžiulė. Siekiant ją visą nuodugniai išžvalgyti, buvo nutarta į pagalbą pasitelkti parasparnius.

Lapkričio 27-ąją apie 10 val. šią misiją pradėjo aštuoni parasparnių sporto klubo „Saulės skrydis“ pilotai. Dvi su puse valandos jie pasikeisdami žvalgė teritoriją iš viršaus. 12.30 val. žemėje buvę kolegos radijo ryšiu išgirdo jauniausio piloto balsą: „Matau gulintį žmogų“.

22 metų pilotas ratais sklendė apie savo radinį tol, kol kriminalistai automobiliu jį pasiekė. Apleistame karjere, tarp krūmų jie rado irimo stadijos vyro lavoną. Pagal aprangą, su savimi turėtą skėtį artimieji mano, kad tai – jų artimas žmogus. Tačiau, norint tiksliai identifikuoti asmenybę, reikia sulaukti specialistų išvados. Kokių nors išorinių smurto žymių kol kas nebuvo įžiūrėta.

Policijos pareigūnai dėkingi už pagalbą geranoriškiems ir pilietiškiems parasparnių pilotams, kurie, šaltu oru kantriai ir ištvermingai sklandydami, padėjo artimiesiems išsivaduoti iš du mėnesius trukusios nežinios kančios.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.