aA
Šią savaitę Lietuvoje užtikrintai įsivyraus žiema. Šalčiausios naktys – trečiadienio ir ketvirtadienio. Vidutinė temperatūra jomis bus apie 13-18 laipsnių šalčio, tačiau vietomis termometro stulpelis gali nukristi žemiau 20 laipsnių šalčio. Pirmąją naktį ekstremalus šaltis tikėtinas pietuose, antrąją naktį – šiaurėje. Nuo ketvirtadienio visoje Lietuvoje pradės snigti, o šeštadienį net papustys. Šiltesni orai tikėtini nuo dar kitos savaitės, tačiau ir vėl būsime nepatenkinti – bus šlapia, nes sniegas tirps.
Sniegas Mažeikiuose, DELFI skaitytojos Jolantos nuotr.
Sniegas Mažeikiuose, DELFI skaitytojos Jolantos nuotr.

Kaip DELFI teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnysis sinoptikas Vytautas Sakalauskas, bus šaltos ne tik naktys, bet ir dienos. Šią savaitę termometro stulpelis rodys apie 6-13 laipsnių šalčių. Kiek šilčiau dienomis bus tik savaitgalį pajūryje. Šeštadienį čia galima sulaukti net 1 laipsnio šilumos. Kita vertus, nuo jūros pūs ne itin malonus vėjas, dangus bus apniukęs, snigs.

Anot V. Sakalausko, savaitės pabaigoje šalčiai atlėgs ir kitose Lietuvos vietose. Pavyzdžiui, penktadienio naktį bus 8-13 laipsnių šalčio, šeštadienio – 7-12, dienomis – apie 1-7 laipsnius šalčio.

„Nuo ketvirtadienio snigs kasdien, tačiau vėjas iš esmės nebus stiprus – kiek sustiprės jis tik šeštadienį. Tuomet gali netgi papustyti. Beje, pietiniuose ir rytiniuose rajonuose pasnigs ir pirmadienio dieną bei antradienio naktį. Nesnigs Lietuvoje tik trečiadienį – netgi gali pasirodyti saulė. Kai kur saulės tikimybė ir antradienį“, - pasakojo sinoptikas.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu sniego sluoksnis Lietuvoje nėra storas – iki 3 cm. O kai kurs sniego visai nėra. Tikėtina, kad nebūsime sniegu užversti ir šią savaitę, nors nuolat jį matysime.

Ilgalaikes prognozes teikiantys meteorologiniai tinklapiai informuoja, kad dar po savaitės staigiai atėjęs šaltis atslūgs. Jau nuo gruodžio 7 d. pajūryje vyraus teigiama temperatūra, kuri laikysis net 5 dienas. Kituose šalies rajonuose teigiama temperatūra prognozuojama 7-9-tą dienomis, o vėliau vėl spustels nedidelis šaltukas.

„Yra šansų, kad kitą savaitę bus atodrėkis, tačiau iki tol iš tiesų dar viskas gali pasikeisti. Jau rytoj situacija gali pasikeisti, nes Lietuvoje orai labai nestabilūs, - pusiau rimtai, pusiau juokais sakė sinoptikas. - Bent šią savaitę tikrai bus žiema, o kitą savaitę, jei bus šilčiau, prasidės atodrėkis – taigi bus šlapia, nes šią savaitę iškritęs sniegas tirps“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.