aA
Staiga atšalus orams, uostamiestyje nuo sušalimo mirė garbaus amžiaus moteris, Marijampolėje mirtinai sušalo vyras. Policijos departamentas pranešė, kad šeštadienį, apie 8 valandą, į Klaipėdos ligoninę dėl bendro kūno atšalimo atvežta nenustatytos tapatybės apie 60 metų moteris.
Klaipėdoje ir Marijampolėje mirė sušalę benamiai
© A.Didžgalvio nuotr.

Ji rasta Liepojos gatvėje esančioje autobusų stotelėje. Klaipėdos greitosios pagalbos stotis BNS informavo, kad sušalusi moteris buvo benamė.

Moteris sekmadienio rytą mirė ligoninėje.

Marijampolėje benamis vyras į ligoninę atvežtas penktadienį. Gatvėje sušalusį vyrą medikai dar bandė gaivinti Reanimacijos skyriuje, bet nesėkmingai - jis mirė, BNS informavo Marijampolės ligoninė.

Tuo metu Vilniaus ir Kauno medikai sako ypatingo žmonių antplūdžio dėl šalčio ir plikledžio nejutę. Vilniaus greitosios pagalbos stoties gydytojas Vytenis Keršys BNS sakė, kad iškvietimų nebuvo daugiau nei paprastai.

"Nieko ypatingo nebuvo, po vieną nušalusį penktadienį ir šeštadienį, ir šiandien iš ryto vieną į ligoninę nuvežėme", - BNS teigė jis.
V.Keršio aiškinimu, pagalbos žmonėms prireikė ir dėl traumų, bet jų skaičius - neišskirtinis.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties atstovų teigimu, laikinojoje sostinėje gana ramų savaitgalį lėmė tai, kad plikledis čia nebuvo susidaręs.

Sinoptikų teigimu, labiausiai temperatūra per pastarąsias savaites buvo nukritusi pirmadienio naktį, vietomis ji siekė 15 laipsnių šalčio. Šeštadienio ir sekmadienio naktimis žemiausia temperatūra buvo 12 laipsnių šalčio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.