aA
"Mažeikių naftą" valdanti JAV kompanija "Williams" yra nusivylusi, kad Seimas antradienį nutarė šioje sesijoje nesvarstyti įstatymų pataisų, kurios leistų bet kuriam investuotojui įsigyti daugiau nei 24 proc. "Mažeikių naftos" koncerno akcijų. Tai ELTA sužinojo iš "Williams Lietuva" atstovo spaudai Dariaus Šilo.
J.Sheelas, R.Majorsas
J.Sheelas, R.Majorsas
Bet, pasak jo, kai kurie Socialdemokratų partijos vadovai suteikė vilties, kad įstatymo pataisos, reikalingos užtikrinti "Mažeikių naftos" ateitį, bus svarstomos rugpjūčio pradžioje. Tikimasi, kad taip pat reikiamos pataisos dėl Konstitucinio Teismo sprendimo būtų svarstomos tuo pačiu metu", - sakė D.Šilas.

Įstatymu nustatyta, kad be Vyriausybės, "Mažeikių naftos" pagrindinės bendrovės akcininkės, ir be "Williams", strateginio investuotojo, joks kitas naujas akcininkas negali įsigyti daugiau kaip 24 procentus "Mažeikių naftos" akcijų. Tai - pagrindinė kliūtis "Williams" susitarimui su Rusijos kompanija "Jukos", kuri nori įsigyti beveik 29 proc. "Mažeikių naftos" akcijų, mainais už tai suteikdama ilgalaikio naftos tiekimo garantijas.

D.Šilas patvirtino jau anksčiau išsakytą "Williams" poziciją: "Užbaigti sandorį su "Jukos" tikrai neliko daug laiko. Neliko daug laiko ir tęsti "Mažeikių naftos" modernizavimą. "Jukos" vadovai yra ne kartą sakę, kad delsiant užbaigti susitarimą su "Williams" dėl "Mažeikių naftos", gali keistis kai kurie finansiniai susitarimo komponentai".

"Williams" ir "Jukos" nori tą sandorį baigti iki šių metų rugsėjo vidurio.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.