aA
Darbą Lietuvoje baigiantį Prancūzų kultūros centro direktorių Patricką Donabedianą rudenį pakeis naujoji Prancūzijos ambasados patarėja Dominique de Boisjolly.
Penkerius metus Lietuvoje praleidęs Prancūzų kultūros centro direktorius P.Donabedianas, kuris taip pat buvo patarėjas kultūrai, kalbai, moksliniam ir techniniam bendradarbiavimui, iš Vilniaus išvyksta rugpjūčio mėnesį.

P.Donabedianas BNS sakė Lietuvą paliekąs su geriausiais prisiminimais bei liūdesiu ir pažadėjo likti Lietuvos bičiuliu.

Nuo rugsėjo P.Donabedianas pradės darbą Prancūzijos užsienio reikalų ministerijoje, kur kuruos Vidurio ir Rytų Europos šalis. Jis teigė neužsiimsiąs politiniais sprendimais, o sieks plėtoti kultūrinius ir mokslinius Prancūzijos ir šio regiono šalių ryšius.

P.Donabediano darbo Vilniuje metu Prancūzų kultūros centras iš Antakalnio, kur veikė ketverius metus, 1999 metais buvo perkeltas į Vilniaus senamiestį.

Kultūros centras įsikūrė taip vadinamame Franko arba Stendalio name. Šiuo metu jame veikia keliasdešimt tūkstančių pavadinimų knygų, kompaktinių plokštelių, vaizdajuosčių biblioteka, rengiami prancūzų kalbos kursai, yra kino ir parodų salės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.