aA
Į Londono centrą savo automobiliais vykstantys vairuotojai ateityje turės mokėti penkių svarų už dieną mokestį, antradienį paskelbė Didžiosios Britanijos sostinės meras Kenas Livingstone'as.
London
Pristatydamas savo naująją transporto strategiją, K.Livingstone'as tvirtino, jog 2003 metų pradžioje numatomas įvesti mokestis padės sumažinti transporto srautus Londono centre 15 proc. Mokėti reikės už įvažiavimą į centrą nuo 7 valandos ryto iki 19 valandos vakaro. Tam bus įrengtos specialios automobilių valstybinius numerius fiksuojančios vaizdo kameros, o vairuotojai privalės registruotis iš anksto. Kas vengs naujojo mokesčio, tų laukia 40 svarų baudos.

Siekiant susidoroti su padidėjusiu keleivių srautu bus modernizuota Londono visuomeninio transporto sistema. Per ateinantį dešimtmetį, pavyzdžiui, numatoma autobusų parką padidinti iki 40 proc., pervežimus geležinkeliais padidinti 25 proc. ir pastatyti tris naujas geležinkelio linijas. Tiesa, pirmoji bus baigta ne anksčiau kaip 2006 metais, pripažino Londono meras.

Nors visuomenė nepalankiai sutiko žinią apie naują mokestį, K.Livingstone'as sakė, jog visi pastarųjų metų tyrimai rodė, kad dauguma londoniečių sutinka, kad reikia kažką daryti transporto problemoms spręsti.

Centrinėje Londono dalyje dabar dirba apie milijonas žmonių ir kas septintas, manoma, į darbą važiuoja nuosavu automobiliu. Apskaičiuota, kad pačiu judriausiu dienos metu į centrą per valandą įvažiuoja apie 50 tūkst. transporto priemonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.