aA
Izraelio pajėgos anksti antradienį nugriovė kelis ar keliolika namų pabėgėlių stovykloje Rafahe Gazos Ruože, taip išprovokuodamos susišaudymus, per kuriuos buvo sužeisti trys izraeliečių kareiviai ir šeši palestiniečiai.
Israel
Kovos Rafahe Egipto pasienyje buvo vienas didžiausių smurto proveržių nuo praėjusio mėnesio, kai tarpininkaujant Jungtinėms Valstijoms Izraelis ir palestiniečiai sudarė vis dar neveikiantį paliaubų susitarimą.

Izraelio šarvuočiai ir buldozeriai į pabėgėlių stovyklą, kurią saugo ir kontroliuoja vien palestiniečiai, įsiveržė 100 metrų ir sugriovė 18 namų bei šešias parduotuves, pranešė palestiniečių pareigūnas.

"Tai dar viena nepriimtina Izraelio provokacija", - sakė generolas Abdelis Razeqas al-Majeida, atsakingas už saugumą Gazos Ruože.

Izraelio armija pranešė sugriovusi tris namus ir išvertusi kelis medžius, buvusius priedanga palestiniečiams, kurie rengė išpuolius prieš netoliese esantį izraeliečių karinį postą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.