aA
"Mažeikių naftos" darbininkai antradienį prie Seimo rūmų reikalavo kuo greičiau priimti "Mažeikių naftos" privatizavimo įstatymo pataisas, reikalingas JAV bendrovės "Williams International" ir Rusijos naftos įmonės "Jukos" susitarimui dėl žaliavos tiekimo įgyvendinti.
Į Vilnių iš Mažeikių į sankcionuotą mitingą šiems reikalavimams paremti atvyko apie porą šimtų "Mažeikių naftos" darbininkų.

Akcinės bendrovės (AB) "Mažeikių nafta" profesinės sąjungos komiteto pirmininkė Virginija Vilimienė mitinge sakė, jog jau visą mėnesį "Mažeikių naftos" darbuotojai gyvena viltimi, kad bendrovės valdytojas "Williams International" ir Rusijos kompanijos "Jukos" sutartis pagaliau garantuos nuolatinį žaliavos tiekimą, stabilų bendrovės darbą, ilgai lauktą įmonės modernizaciją.

"Tai padėtų atigauti ne vien Mažeikiams, bet ir visam Lietuvos ūkiui. Deja, pastarųjų dienų įvykiai politiniame šalies gyvenime ir kai kurių politikų vieši pareiškimai mums kelia nerimą - matome realų sutarties su "Jukos" blokavimą, kuris grąžintų bendrovę į prieš dvejus metus buvusią situaciją", - sakė V.Vilimienė.

Pasak jos, šiandien bet koks būtinų sprendimų vilkinimas gresia nuostoliais "Mažeikių naftai" ir Lietuvos ūkiui.

Seimas bendru sutarimu nusprendė šiandien plenariniame posėdyje svarstyti "Mažeikių naftos" privatizavimo įstatymo pataisas, reikalingas JAV bendrovės "Williams International" ir Rusijos naftos įmonės "Jukos" susitarimui įgyvendinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.