aA
Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniam direktoriui Rimui Kurtinaičiui pusantrų metų buvo mokamas neteisėtas 100 proc. tarnybinio atlyginimo priedas. Valstybė dėl to neteko beveik 60 tūkst. litų.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis
© "Lietuvos žinios"
Tai, kad R.Kurtinaitis nuo 1999-ųjų pabaigos uždirba dvigubai daugiau, nei galima, paaiškėjo Kūno kultūros ir sporto departamentą patikrinus Valstybės kontrolės kontrolieriams.

Reaguodamas į tai laikinasis premjeras Eugenijus Gentvilas šių metų birželio 28 dieną pasirašė potvarkį, kuriame oficialiai nustatė, kad 100 proc. tarnybinio atlyginimo priedas R.Kurtinaičiui visgi turi būti mokamas.

Pinigai

Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniu direktoriumi R.Kurtinaitis tapo 1996 metų pabaigoje Seimo rinkimus laimėjus Konservatorių partijai. 1997 m. birželį tuometinis premjeras Gediminas Vagnorius nurodė prie nustatyto 3570 Lt R.Kurtinaičio atlyginimo jam mokėti tokio pat dydžio priedą.

100 proc. priedą prie atlyginimo R.Kurtinaičiui buvo nustatęs ir 1999 metų vasarą premjeru tapęs Rolandas Paksas, tačiau po pusės metų jį pakeitęs kitas konservatorius - Andrius Kubilius jokio potvarkio, leidžiančio padidinti R.Kurtinaičiui algą, nepasirašė.

Nepaisant to, Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniam direktoriui tarnybinio atlyginimo priedas ir toliau buvo mokamas.

Valstybės kontrolė suskaičiavo, kad vien 2000 metais R.Kurtinaičiui buvo neteisėtai išmokėta 37 896 Lt. Dar 10 710 Lt departamento direktorius gavo per pirmus tris šių metų mėnesius.

Žinant, kad 3570 Lt priedas jam buvo mokamas iki šių metų birželio ir 1999-ųjų pabaigoje, valstybė, redakcijos skaičiavimu, iš viso prarado apie 60 tūkst. Lt.

Nesidomėjo

Dėl neteisėtų išmokų Valstybės kontrolė iš Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojo Arūno Kazlausko atlyginimo išskaičiavo 4800 Lt, o departamento vyriausiosios finansininkės - Linos Verbienės 2500 Lt baudas. Ar R.Kurtinaitis yra pasiryžęs grąžinti valstybei jam neteisėtai išmokėtus pinigus, vakar LŽ nesužinojo, nes departamento vadovas šiuo metu atostogauja.

Naują potvarkį dėl tarnybinio atlyginimo priedo skyrimo R.Kurtinaičiui birželio pabaigoje pasirašęs laikinasis premjeras Eugenijus Gentvilas vakar LŽ teigė per daug nesidomėjęs, kodėl staiga prireikė padidinti Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniam direktoriui uždarbį.

E.Gentvilas sakė paprasčiausiai pasirašęs Vyriausybės kanceliarijoje parengtus dokumentus. "Man paaiškino, kad departamento vadovams tokie priedai mokami, tad jį paskyriau", - tvirtino laikinasis premjeras.