aA
Minsko žiniasklaida ketvirtadienį paskelbė, kad Varšuvoje dingo emigravęs į Lenkiją Baltarusijos opozicijos aktyvistas Olegas Baturinas.
Apie O. Baturino dingimą pranešė ir "Laisvės radijas", remdamasis neoficialiais šaltiniais.

O. Baturinas - buvęs Baltarusijos milicininkas, demaskavęs teisėsaugininkų veiksmus išvaikant opozicijos demonstracija 1999 metų spalio 17 dieną.

Jis teigė, kad milicininkai iš anksto buvo instruktuoti, kaip išprovokuoti susirėmimus su manifestantais. O. Baturinas išspausdino kelis demaskuojamus straipsnius ir davė interviu Rusijos televizijoms, Po to jis, motyvuodamas valdžios ir specialiųjų tarnybų persekiojimais, išvažiavo į Lenkiją, kur pasiprašė politinio prieglobsčio ir gyveno pabėgėlių stovykloje.

O. Baturinas dingo praėjusį sekmadienį, kai užėjo į parduotuvę, paprašęs jį lydėjusius giminaičius palaukti gatvėje. Tačiau iš parduotuvės jis neišėjo. Apie O. Baturino dingimą buvo pranešta Lenkijos policijai, kuri dabar jo ieško.

Remiantis radijo stoties informacija, O. Baturinas paskambino namo liepos 17 dieną ir pranešė, kad jį pagrobė Baltarusijos specialiosios tarnybos ir atvežė į Minską, bet jam pavyko pabėgti.

"Neoficialiais duomenimis, O. Baturinas dabar yra Baltarusijoje, bet kur - tiksliai nežinoma, pranešė "Laisvės" radijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.