aA
Lietuvoje per šių metų birželį užregistruoti 42 gyvūnų pasiutligės atvejai, arba maždaug trečdaliu mažiau negu pernai per tą patį laikotarpį. Mažiau pasiutligės atvejų užregistruota ir per pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu pernykščiu laikotarpiu.
Šuo
Šuo
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Eltą informavo, kad pirmąjį vasaros mėnesį daugiausiai šios pavojingos ligos atvejų nustatyta Lazdijų (3), Vilniaus (3), Panevėžio (4), Telšių (4), Utenos (3), Ignalinos (2) rajonuose.

Kaip Eltos korespondentui sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, kasmet šalyje profilaktiškai paskiepijama apie 180 tūkst. šunų, kačių, ūkio gyvulių. Tačiau oralinei laukinių žvėrių vakcinacijai šiemet lėšų neskirta.

Iš numatytų pasiutligės profilaktikai poros milijonų litų realiai yra tik apie 300 tūkst. litų. Jau kuris laikas užfiksuojama, kad nemažai pasiutlige užsikrėtusių gyvūnų atklysta iš kaimyninių Baltarusijos, Latvijos ir Lenkijos.

Pavyzdžiui, Lietuvos pasienyje ties Lazdijais pasitaiko, kad pasiutę žvėrys iš Lenkijos, kur šiuo metu neatliekama jokia vakcinacija, atklysta į mūsų šalies teritoriją ir kelia pavojų žmonėms, naminiams gyvuliams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.