aA
Per birželio mėnesį Vilniuje vykusią akciją "Gyvūnai 2001" už gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimus buvo nubausti 75 asmenys, kuriems skirta daugiau kaip 1300 litų baudų.
Vyras ir šuo
Vyras ir šuo
Akciją vykdė Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viešosios ir savivaldybių policijos skyriaus ekologinės ir administracinės teisės pažeidimų prevencijos tarnybos pareigūnai, pranešė Vilniaus VPK spaudos tarnyba.

Akcijos metu surengta 30 patikrinimų sostinės seniūnijų teritorijose, Vingio bei Sereikiškių parkuose. Šiuose reiduose du kartus dalyvavo seniūnijų atstovai, vieną kartą Beglobių gyvūnų karantino tarnybos (BGKT) darbuotojai.

Patikrinimų metu išaiškinti bei administracinėn atsakomybėn už Gyvūnų auginimo bei laikymo ir švaros Vilniaus mieste taisyklių pažeidimus nubausti 75 asmenys, kuriems skirta 1375 litai baudų.

Bendradarbiaujant su Vilniaus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnais, vyko pokalbiai su ūkinės paskirties gyvūnų augintojais. Jų metu buvo išaiškinti pagrindiniai Gyvūnų auginimo ir laikymo Vilniaus mieste taisyklių reikalavimai bei ūkinės paskirties gyvūnų laikymo galimybės ir perspektyvos sostinėje.

Vykdant akciją, kartu su Vilniaus savivaldybės ūkio skyriumi bei Vilniaus krašto gyvūnų globos ir apsaugos bendrija išdalinta 300 atmintinių gyvūnų augintojams, įvyko susitikimai su 7 kolektyvinių sodų bendrijų sodininkais. Akcijos metu gauta 11 pareiškimų apie šunų padarytą fizinę žalą bei 9 pranešimai apie benamius ir beglobius šunis.

Tiriantiems šiuos pareiškimus pareigūnams teko susidurti su Beglobių gyvūnų karantino tarnybos trūkumais: tik vienu atveju BGKT darbuotojai talkino policijai, nors privalėtų tai daryti nuolat. Pagrindinis šios tarnybos atsisakymų talkinti policijai motyvas - lėšų trūkumas bei vienos pamainos darbo grafikas.

Į akciją "Gyvūnai 2001" buvo įtrauktas planas "Dėl gyvulių vagysčių užkardymo". Buvo organizuoti patikrinimai Halės ir Kalvarijų turgavietėse bei skerdienos supirkimo ir prekybos įmonėse ir parduotuvėse, siekiant nustatyti realizuojamos skerdienos įsigijimo teisėtumą.

Atliekant patikrinimus, išaiškinti 23 prekybos viešosiose vietose ir turgavietėse taisyklių pažeidimai, pažeidėjams skirta 660 litų baudų. Duomenimis apie skerdienos įsigijimo bei realizavimo teisėtumą reguliariai keistasi su Vilniaus VPK ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.