aA
Po didžiulės saugumo operacijos naktį į pirmadienį Bradforde šiaurės Anglijoje buvo atkurta tvarka, tačiau neaišku, ar regione kilusi rasinio smurto banga nuslopo visiškai.
Bradford
Kad nepasikartotų šeštadienio vakaro riaušės, per kurias buvo sužeisti 164 policininkai, sekmadienį Bradfordo gatvėse patruliavo daugiau kaip 600 tvarkos sergėtojų. Policijos viršininkas Stuartas Hyde'as informavo, kad pavyko atkurti normalią tvarką, nors mieste ir buvo užfiksuoti keli incidentai.

30 baltųjų jaunuolių užpuolė azijiečių restoraną ir degalinę, taip pat nusiaubė vieną barą, tačiau šeštadienio neramumams tai neprilygo.

Šeštadienį vakare miesto centre prasidėjusios baltųjų ir azijiečių jaunuolių riaušės netrukus išplito į azijiečių kvartalus. Riaušininkai policijos pareigūnus puolė šaudydami iš arbaletų, mosuodami kūjais ir beisbolo lazdomis, svaidydami padegamąsias bombas ir plytas. Buvo padeginėjamos įstaigos, peiliais subadyti du civiliai gyventojai ir suimti 36 žmonės, kurių 10 pateikus jiems kaltinimus paleisti už užstatą.

Vietos parlamento narys sakė, kad riaušes sukėlė karingai nusiteikę jaunuoliai, tačiau Rasinės lygybės komisijos nario Mohammedo Amrano nuomone, policija savaitgalį veikė labai griežtai, o vėliau tiesiog prarado kontrolę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.