aA
Egipto piramidės pardavimas buvo atšauktas iš “eBay” aukcionų. Ekspertų nuomone pardavinėjami piramidės gabalėliai galėjo būti netikri, be to sandėris būtų buvęs nelegalus.
“Prekė” buvo apibūdinta kaip faraono Cheopso granito antkapio fragmentas, tačiau šis aukcionas buvo išbrauktas, praneša “eBay” atstovas.

Pardavėjas, pasivadinęs “brsteve” vardu siūlė “tikrą Didžiosios Egipto piramidės dalį”, kuri buvusi apie colio (2,5 cm) ilgio. Svetainėje buvo užregistruota 12 kainos pakėlimų, kurių aukščiausioji buvo 43 JAV doleriai (172 litai).

Už Cheopso piramidę atsakingas Egipto archeologas Zahi’as Hawassas teigė manąs, jog tai buvo pokštas.

“Niekam nepavyktų atsilaužti piramidės akmens gabalo”, - sakė Z.Hawassas, kuris nuo 1980 metų dalyvavo Cheopso kapo tyrime.

Piramidžių kompleksas yra per daug gerai saugomas, kad kažkas galėtų patekti prie jų ir “pasiimti” gabalą, o jei ir pavyktų tai padaryti, tarptautiniai įstatymai neleistų parduoti tokio suvenyro, - teigė Z.Hawassas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.