aA
Trečiadienio naktį pačiame Vilniaus centre, Gedimino prospekte, buvo išplėšta prabangi parduotuvė "Hi end Colection". Vagys išsinešė įvairių prekių, kurių vertė - ne mažiau kaip 250 tūkstančių litų.
Netoli Seimo vos prieš savaitę duris atvėrusi parduotuvė prekiauja ypač brangia vaizdo bei garso aparatūra. Pirkėjai čia pasitinkami jau prospekte - priešais parduotuvę patiestas mėlynas kilimas.

Apie apiplėštą parduotuvę policijai buvo pranešta 3 valandą 30 minučių.

Maždaug septyni kaukėti plėšikai atvažiavo šviesios spalvos mikroautobusu ir į parduotuvę įsibrovė iš kiemo pusės, išlaužę duris. Nors suveikė signalizacija, jos nepaisydamas vagių desantas puolė į pagalbines patalpas ir ėmė vilkti į lauką brangią vaizdo bei garso įrangą.

Plėšikai išsinešė du vaizdo grotuvus, naminio kino įrangą, du garso procesorius bei garso stiprintuvus, penkias garso kolonėles, keturis nuotolinio valdymo pultus. Pavogtų prekių sąrašas dar tikslinamas.

Vagys grobį žaibiškai krovė į mikroautobusą. Iš parduotuvės salono plėšikai nieko neišnešė, nors vėlyvi praeiviai Gedimino prospekte pro plačias parduotuvės vitrinas galėjo pastebėti joje įtartinai zujančius asmenis.

Signalizacijos sukeltas triukšmas pažadino tame pačiame kieme gyvenančią moterį, ji žvilgtelėjo pro langą ir pamatė vagis.

Moteris paskambino policijai ir pranešė, kad po jos langais vyksta įžūlus plėšimas. Nusikaltimo liudininke tapusi vilnietė automobilio numerio neįsidėmėjo. Pareigūnai mano, kad mikroautobuso numeris galėjo būti uždengtas.

Parduotuvės darbuotojai tikino, kad signalizaciją įrengusi saugos firma "Falc Security" atvyko labai greitai, tačiau plėšikai jau buvo pasprukę. Ar tikrai apsaugininkai atvyko per dvi minutes, kaip patys teigė, policija abejoja.

Sostinėje policija blokavo visus pagrindinius kelius. Buvo tikrinami visi šviesios spalvos mikroautobusai, tačiau plėšikų paieškos buvo nesėkmingos.

"Lietuvos rytas"