aA
Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Aleksandras Čiujevas tikisi teismo ar Lietuvos prezidento malonės buvusiems Lietuvos komunistų partijos lyderiams, nuteistiems už 1991 metų sausio įvykių byloje.
Dūmos parlamentinių ryšių su Lietuva grupės vadovas A. Čiujevas šią savaitę su neoficialiu vizitu lankėsi Lietuvoje.

Trečiadienį spaudos konferencijoje Maskvoje kalbėdamas apie savo kelionės rezultatus, A. Čiujevas teigė šiuo klausimu pasiekęs "tam tikros pažangos".

Pasak A. Čiujevo, šis klausimas buvo trumpai aptartas per susitikimą su Lietuvos Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu, ir jis "susilaukė supratimo".

"Tai seni, ligoti žmonės... čia būtų galima pasielgti humaniškai. Manau, tam tikri žingsniai šia linkme bus žengti", sakė A. Čiujevas.

"Aš labai atsargiai paminėčiau Burokevičiaus pavardę. Labai atsargiai, nes konkrečiai šis klausimas nebuvo svarstomas", pridūrė A. Čiujevas, duodamas suprasti, jog viliasi, kad Lietuvos prezidentas gali dovanoti bausmę Mykolui Burokevičiui.

Buvęs promaskvietiškos LKP-SSKP lyderis M. Burokevičius yra vienas nuteistųjų už bandymą 1991 m. sausio 13 d. įvykdyti valstybinį perversmą.

Deputatas priminė, jog jis pats gavo medalį už tai, kad Maskvoje organizavo protesto akcijas prieš sovietinį pučą Lietuvoje 1991 metų sausį, ir nepritaria M. Burokevičiaus įsitikinimams. "Bet viena yra įsitikinimai, o visai kas kita - žmogaus likimas", sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.