aA
JAV buvo pradėta nagrinėti pirmoji skaitmeninio piratavimo byla, kurioje Holivudas bando apginti savo teises prieš kompiuterių įsilaužėlį.
Tokie filmų industrijos gigantai kaip “Disney”, “Universal” ir “Paramount” kaltina Ericą Corley’ų tuo, jog šis savo internetiniame žurnale “2600” patalpino nuorodas į programinės įrangos puslapius, leidžiančios vartotojams “nulaužti” skaitmeninių video diskų apsaugos sistemą.

Holivudo firmų teisininkai teigia, kad Europos paauglių sukurta programa “DeCSS” skatina internetu vykstančią nelegalią prekybą filmais.

Filmų studijos yra įsitikinusios, kad jos gali tapti sekančiu vadinamų “skaitmeninių piratų” taikiniu.

Filmų pramonės paskaičiavimais, ji jau kasmet praranda apie 2,5 mlrd. JAV dolerių (10 mlrd. litų) dėl nelegaliai platinamų vaizdajuosčių.

Tačiau Holivudo bosams didelį nerimą kelia tai, jog priešingai nei vaizdajuosčių, skaitmeninių kopijų kokybė nesuprastėja.

Teisme studijų teisininkai demonstravo populiaraus filmo “The Matrix” piratinę kopiją, kurios, ekspertų teigimu, beveik neįmanoma atskirti nuo originalaus DVD.

Įsibrovėlių pasaulyje, E.Corley’us žinomas kaip George’o Orwello novelės “1984” herojus Emanuelis Goldsteinas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.