aA
Į aktyviąją politiką grįžęs kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas kritikuoja konservatorių Vyriausybių darbą. Interviu dienraščiui "Respublika" A. Brazauskas teigė, jog neigiamai vertina konservatorių Vyriausybių darbą.
"Kodėl Lietuva atsidūrė paskutinėje vietoje Europoje pagal ekonomiką? Kodėl per 4 metus atsilikome nuo Latvijos ir Estijos? Kas tai padarė? Juk sąlygas turėjome beveik vienodas, 1995, 1996 metais neatsilikome nei vienu aspektu. Dabar kai kuriose srityse - nedarbo, valstybės skolos vienam gyventojui - atsiliekame 45 kartus. Visa tai įvyko per 4 metus. Ar galima tai vertinti teigiamai?" sakė A. Brazauskas.

Pasak jo, konservatoriai nesirūpino valstybe, o bandė įgyvendinti "ambicingą partijos programą".

A. Brazauskas kaltina konservatorius "nusodinus visą geležinkelių sistemą", "nugyvenus infrastruktūrinius objektus", užuot į juos investavus privatizavimo lėšas, "milijardus pravalgius".

"Giriamės - gavome 3,8 mlrd. litų. Kur jie? Ar sukūrėme nors vieną darbo vietą?" samprotavo A. Brazauskas.

Jis pripažino, kad antrą kartą Gediminą Vagnorių paskyrė premjeru tik todėl, kad neturėjo kitos išeities. Pasak jo, tuo metu konservatoriai galėjo diktuoti savo sąlygas, o bet koks kito kandidato siūlymas būtų buvęs tik laiko gaišimas.

A. Brazauskas tvirtina, kad jo požiūris į Naujosios sąjungos lyderį Artūrą Paulauską, remtą per prezidento rinkimus, nepasikeitė.

"Jis jaunas žmogus. Natūralu, kad jam labiau rūpi karjera. Jo elgesys - jo sąžinės reikalas", sakė A. Brazauskas apie A. Paulauską.

1997 metais, dar būdamas Lietuvos vadovu, A. Brazauskas viešai pareiškė remiąs A. Paulausko kandidatūrą į prezidentus.

Baigęs kadenciją A. Brazauskas teigė pasitraukiąs iš aktyviosios politikos, tačiau šiemet šį pažadą sulaužė. Dabar jis išrinktas LDDP ir Lietuvos socialdemokratų partijos rinkimų koalicijos garbės pirmininku.

Kandidatų sąraše A. Brazausko nėra, tačiau jis važinėja po Lietuvą ir susitinka su rinkėjais. Neseniai A. Brazauskas pareiškė, kad po Seimo rinkimų ketina pretenduoti į premjero postą kaip socialdemokratinės koalicijos atstovas.

Lietuvos Seimo rinkimai rengiami spalio 8 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.