aA
Prezidentas Valdas Adamkus antradienį ryte telefonu kalbėjosi su premjeru Andriumi Kubiliumi. Pasak BNS šaltinių Prezidentūroje, pokalbyje V. Adamkus pareiškė nuomonę, kad prezidento skirtiems ministrams nederėtų veltis į partinius politinius reikalus ir balsuoti Seime prieš prezidento siūlymus.
Šalies vadovas pažymėjo, kad tai visiškai nesusiję su Vyriausybės programos vykdymu.

V. Adamkus tikriausiai kalbėjo apie antradienį parlamente vyksiantį balsavimą dėl rinkimų įstatymo pataisų.

Kaip žinoma, praėjusią savaitę prezidentas vetavo konservatorių inicijuotas pataisas, kuriomis atsisakoma antrojo rinkimų turo vienmandatėse apygardose.

Prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė patvirtino BNS, kad V. Adamkus skambino A. Kubiliui. Pasak jos, prezidentas ir premjeras sutarė susitikti penktadienį ir aptarti įstatymų paketą, reikalingą Vyriausybės programai vykdyti.

Norint įveikti prezidento veto, konservatoriams Seime būtina sutelkti 71 parlamentaro paramą.

Vyriausybės nariais yra septyni parlamentarai - konservatoriai premjeras A. Kubilius, socialinių reikalų ir darbo ministrė Irena Degutienė, finansų ministras Vytautas Dudėnas, susisiekimo ministras Rimantas Didžiokas, sveikatos ministras Raimundas Alekna bei du krikščionys demokratai - užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas ir krašto apsaugos ministerijai vadovaujantis Česlovas Stankevičius.

Konservatorių frakcijoje yra 51 Seimo narys, krikščionių demokratų frakcijoje - 12 narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.