aA
Ekspertai mano, jog naujasis grotuvas “Windows Media Player 7” žymiai padidins "Windows Media Audio" (WMA) formato muzikos populiarumą.
Kaip skelbiama oficialioje “Windows Media” svetainėje, programą bus galima atsisiųsti jau šiandien.

Įrašų gigantė EMI pasirinko WMA formato bylas, nes jos atkuria kompaktinio disko kokybę, užima dvigubai mažiau vietos nei populiarusis MP3 bei suteikia autorinių teisių apsaugos galimybes.

Skaitmeninė autorinių teisių apsauga leidžia įrašų kompanijoms stebėti ir legaliai pardavinėti muzikos kūrinius.

"Windows Media Player 7" iš "Microsoft" svetainės bus galima atsisiųsti artimiausiomis dienomis. Programą leidžia peržiūrėti tiek realiu laiku transliuojamą informaciją, tiek ir įprastas bylas iš kompiuterio.

"Windows Media Player 7" pagalba galima įrašyti muzikinius kompaktinius diskus, grojamus ir įprastais CD grotuvais iš WMA ir MP3, tačiau iš muzikinių CD galima “pagaminti” tik WMA formato bylas.

MP3 šalininkams nerimą turėtų sukelti ir tai, jog WMA formatą pasirinko nešiojamųjų skaitmeninės muzikos grotuvų "RCA Lyra" ir "Rio 600" gamintojai.

Kitos didžiosios įrašų kompanijos taip pat skuba daryti muzikinius kūrinius prieinamus WMA formatu.

"Windows Media Player 7" įeis į rudenį išeinančios "Windows Millennium Edition" (ME) operacinės sistemos sudėtį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.