aA
Pirmadienį netoli Indijos šiaurės rytuose esančio Patnos miesto į gyvenamąjį kvartalą nukritus ir užsidegus lėktuvui "Boeing 737-200", žuvo 55 žmonės.
Liudininkų teigimu, maždaug 7 val. 30 min. (2 val. Grinvičo laiku), kai kompanijai "Alliance Air" priklausantis lėktuvas ruošėsi nusileidimui Patnos miesto oro uoste, užsiliepsnojo vienas jo variklių.

"Lėktuvas kratėsi, langai buvo atidaryti, o pilotas mojavo bei šaukė ant žemės buvusiems žmonėms trauktis iš kelio", pasakojo nelaimės liudininkas Sureshas Rai (Surešas Rai).

Per lėktuvo katastrofą žuvo 51 iš 58 juo skridusių žmonių, įskaitant šešis įgulos narius, bei keturi per nelaimę ant žemės buvę žmonės.

Pasak pareigūnų, iš Kalkutos per Patną ir Laknau į Delį skridęs lėktuvas nukrito likus dviems kilometrams iki oro uosto.

Televizija "Star News" pranešė, kad tarp nuolaužų jau rasta lėktuvo "juodoji dėžė", padėsianti nustatyti avarijos priežastį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.