aA
Praėjusios savaitės pabaigoje Kinijoje ir Kanadoje praūžę smarkūs viesulai nusinešė mažiausiai 38 žmonių gyvybes. Dar per tūkstantį žmonių buvo sužeista. Kinijoje smarkus vėjas pridarė daug nuostolių.
Kanadoje netikėta tragedija penktadienio vakarą užklupo poilsiautojus. Albertos provincijoje Pain Leiko paežerės stovyklavietėje praūžus viesului žuvo mažiausiai 9 žmonės ir dar 130 buvo sužeista. Tarp žuvusiųjų buvo ir du vaikai.

Maždaug pusę septynių vakaro praūžęs viesulas nusiaubė visą 600 vietų stovyklavietę, pakeldamas į orą poilsines priekabas, automobilius ir išraudamas medžius.

Kai kurie žmonės atsipirko tik nedideliais sumušimais, tačiau kiti, jei nežuvo, tai patyrė galūnių lūžius ir kitų gana sunkių sužalojimų. Savaitgalį narai ir į pagalbą atskubėjusi kariuomenė ežere ir nuniokotoje stovyklavietėje ieškojo po nuolaužomis ar ežere atsidūrusių žmonių.

Gelbėjimo operaciją vykdžiusiems pareigūnams buvo sunku nustatyti, ar stovyklavietėje buvę žmonės dingo be žinios ar, kaip daugelis, apimti panikos išskubėjo namo.

"Lietuvos rytas"