aA
Šiauliuose viešėjęs šiuo metu populiariausias šalies politikas Artūras Paulauskas oficialiai pareiškė, jog šiame mieste kels savo kandidatūrą į Seimą. Pasak Naujosios sąjungos lyderio, Šiaulius politikas pasirinko dėl kelių priežasčių.
Šiame mieste dešimt jaunos partijos narių tapo miesto tarybos nariais. Buvusi Seimo narė, Naujosios sąjungos pirmininko pavaduotoja Vida Stasiūnaitė buvo išrinkta miesto mere. Sentimentų Šiauliams A.Paulauskas turi ir dėl jaunystės prisiminimų - čia jis baigė vidurinę mokyklą.

Politikui kelia nerimą ir dabartinė sunki Šiaulių padėtis - žlunganti ekonomika, vis didėjantis nedarbas, sunki finansinė situacija. Tapęs Seimo nariu A.Paulauskas tikisi padėti miestui įveikti krizę.

Kalbėdamas apie Seimo rinkimus, A.Paulauskas sakė: "Derinsime savo programą su partneriais, bet kovosime už savo pozicijas".

Su Naujosios sąjungos lyderio viešnage Šiauliuose buvo suderinta ir Pramonininkų konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio kelionė į šį miestą.

Nors A.Paulauskas išvengė tiesioginio atsakymo apie Naujosios sąjungos ir Pramonininkų konfederacijos ryšius, tačiau nepaneigė, kad rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose pramonininkai rems socialliberalus - bent idėjomis.

"Lietuvos rytas"