aA
Po penktadienį praūžusių stiprių liūčių kai kuriose Baltarusijos srityse susidarė sudėtinga padėtis.
Kaip agentūrai "Belapan" pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerijos spaudos tarnyba, lietus ir iki 30 metrų per sekundę siekę vėjo gūsiai Mogiliovo srityje sugadino 12 km elektros perdavimo linijų, be šviesos liko 47 gyvenvietės. Nemažų nuostolių patyrė ir Gomelio sritis.

Nukentėjusiuose rajonuose pagalba teikiama ir stichijos padariniai likviduojami Nepaprastųjų situacijų ministerijos, kitų ministerijų ir žinybų, sričių ir rajonų vykdomųjų komitetų nepaprastųjų situacijų komisijų lėšomis ir jėgomis. Renkama informacija apie sugriovimus ir padarytą materialinę žalą.

Gelbėjimo darbai atliekami ir nuo stichijos nukentėjusiuose Ukrainos rajonuose. Po penktadienį pliaupusių liūčių su perkūnija ir siautėjusio uraganinio vėjo neatkurtas elektros energijos tiekimas 318 gyvenviečių devyniose Ukrainos srityse.

Per pastarąją parą energija vėl pradėta tiekti 1618 gyvenviečių. Iš viso šią parą atstatomieji darbai vyko 14 sričių, nukentėjusių nuo stichijos liepos 5 ir 14 dienomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.