aA
Vyriausybei pasiūlyta spręsti dėl ūkio ministro Valentino Milaknio patraukimo materialinėn atsakomybėn dėl savo patarėjai neteisėtai išmokėtų atlyginimo priedų.
Kaip BNS informavo Valstybės kontrolės Įmonių kontrolės skyriaus viršininkas Vytautas Budriūnas, Valstybės kontrolė Ūkio ministerijoje atliko patikrinimą, per kurį nustatė, jog ūkio ministro patarėjai Viktorijai Babičienei buvo neteisėtai suteikta specialisto eksperto kvalifikacinė kategorija ir dėl to neteisėtai nuo vasario mėnesio mokėtas 200 proc. atlyginimo dydžio priedas prie atlyginimo.

Valstybės kontrolės išvadoje siūloma materialinėn atsakomybėn Ūkio ministrą patraukti dėl 11,9 tūkst. litų sugrąžinimo, nes tokia suma buvo išmokėta V. Babičienei nuo vasario 9 dienos iki gegužės pabaigos kaip personalinis priedas. Iš viso V. Babičienei buvo priskaičiuota 18,6 tūkst. litų priedo, taip pat sumokėta 5,7 litų draudimo įmokų. Tačiau dėl sumų, kurios buvo sumokėtos kaip mokesčiai, Valstybės kontrolė pretenzijų nereiškia, nes jos pateko į valstybės fondus.

Taip pat nustatyta, kad Ūkio ministerijoje į ministerijos sekretorės postą be konkurso buvo priimta buvusi valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijos sekretorė Alina Mačiulytė.

Kaip BNS informavo premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis, Vyriausybė kol kas nesvarstė ūkio ministro materialinės atsakomybės klausimo. Ministras šiuo metu atostogauja.

Ūkio ministerijos sekretorė A. Mačiulytė BNS korespondentui sakė mananti, kad "iš viso nebuvo jokio nusižengimo".

"Mes apskundėme tą sprendimą Valstybės kontrolieriui Jonui Liaučiui, nes išvada buvo pasirašyta tik Įmonių kontrolės skyriaus viršininko", BNS sakė A. Mačiulytė.

Skundas Valstybės kontrolėje užregistruotas ketvirtadienį. Atstovo spaudai teigimu, jis bus nagrinėjamas nustatyta tvarka.

V. Budriūnas BNS sakė, jog A. Mačiulytės nebuvo galima priimti "laikinai", nes tokios galimybės nenumato įstatymai. Priimant į darbą, pasak V. Budriūno, reikėjo organizuoti konkursą arba egzaminą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.