aA
Praėjus 100 dienų, kai Vladimiras Putinas buvo išrinktas Rusijos prezidentu, dauguma šalies gyventojų (58 proc.) teigiamai vertina jo veiklą aukščiausiame valstybės poste, ir tik 10 proc. yra priešingos nuomonės.
Tokius duomenis penktadienį išplatino "Viešosios nuomonės" fondas, remdamasis liepos 8 dieną surengtos 1500 gyventojų iš įvairių miestų ir kaimų apklausos rezultatais.

Respondentai buvo paprašyti išvardyti svarbiausius prezidento veiklos rezultatus. Ketvirtadalis apklaustųjų (26 proc.) pažymėjo, kad V. Putinas pasiekė laimėjimų ekonomikos ir finansų srityje. 10 proc. proc. patenkinti tuo, kad jis "įveda šalyje tvarką". 6 proc. giria prezidentą už sėkmingą užsienio politiką ir tiek pat jų (6 proc.) pritaria jo pasiūlytai valdžios struktūrų reformai.

2 proc. respondentų svarbiausiu V. Putino nuopelnu nurodė tai, kad jis įkvėpė žmonėms tikėjimą ateitimi, o 1 proc. - kad prezidentas sustiprino armiją.

Tuo tarpu 4 proc. apklaustųjų mano, kad V. Putinas nepasiekė jokių rezultatų. Lygiai tiek pat (50 proc.) negalėjo atsakyti į klausimą.

Be to, dauguma Rusijos gyventojų ( 56 proc.) mano, kad prezidentas eina savo keliu, nekartodamas savo pirmtako Boriso Jelcino kurso. Tačiau beveik trečdalio respondentų (30 proc.) nuomone, V. Putinas laikosi B. Jelcino politikos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.