aA
Pastarosios Rusijos jėgos struktūrų sankcijos kompanijų "Media-MOST", LUKoil", "AvtoVAZ" vadovybėms, Latvijos "Parex" banko vadovo Valerijaus Kargino nuomone, rodo, kad Rusijoje niekas iš verslininkų neapsaugotas nuo arešto grėsmės.
"Ateiti suimti gali kiekvieną. Valdžios žinia oligarchams tokia: niekas nepamirštas ir niekas nepamiršta", sakė V. Karginas Rusijos laikraščiui "Komersant", kuris penktadienį spausdina atsakymus "Kas dabar bus suimtas?"

"Komersant" uždavė šį klausimą todėl, jog šią savaitę beveik kiekviena diena prasidėdavo pranešimais, kad prokuratūra ir mokesčių policiją iškėlė dar vieną baudžiamąją bylą žinomiausių Rusijos kompanijų vadovams ir atliko "dokumentų poėmius" jose.

Pirmadienį buvo padaryta krata televizijos kompanijoje NTV, priklausančioje holdingui "Media-MOST", kurio vadovui Vladimirui Gusinskiui iškelta baudžiamoji byla. Šaukimą į prokuratūrą dėl V. Gusinskio bylos gavo ir kompanijos "Gazprom" vadovas Remas Viachirevas.

Antradienį tokių sankcijų mokesčių policija ėmėsi prieš Rusijos "Geriausio mokesčių mokėtojo" prizo laimėtoją - kompaniją "LUKoil".

Trečiadienį sužinota, kad iškelta baudžiamoji byla kompanijos "AvtoVAZ" vadovybei.

Anksčiau Generalinė prokuratūra, grasindama iškelti baudžiamąją bylą, pareikalavo iš kompanijos "Interros" vadovo, buvusio "ONEKSIMbank" vadovo ir vyriausybės vicepremjero Vladimiro Potanino "pasidalinti" su valdžia jo grupei priklausančio kombinato "Norilskij Nikel" pajamomis.

Penktadienį vedamajame "Atėjo suimti Čiubaiso" laikraštis "Komersant" rašo, kad Generalinėje prokuratūroje jau yra "medžiagos" ir apie Rusijos akcinės bendrovės "Bendroji energetikos sistema" vadovą Anatolijų Čiubaisą. Jau dabar, pasak laikraščio, tai pakenkė šios vienos didžiausių Rusijos kompanijų komercinei reputacijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.