aA
Jei jums kyla noras sviesti kiaušinį į pasipūtusį politiką ar arogantišką įžymybę, brazilai sukūrė interneto puslapį specialiai jums.
Paprasčiausiai nueikite į “www.ovoneles.com.br” - pažodžiui verčiant iš portugalų kalbos tai būtų “kiaušinį į juos”, išsirinkite pavardę, spustelėkite pelės klavišą ir virtualus kiaušinis pagražins žymios ar ne tokios žinomos personos fizionomiją.

Interneto svetainė buvo atidaryta prieš mėnesį, bet jos populiarumas pranoko net kūrėjų lūkesčius. Iki trečiadienio jau daugiau nei 140 tūkst. kiaušinių lėkė į 3300 taikinius ir toliau tūkstančiai skrieja kasdien.

Tikriausiai nieko nenustebins žinia, kad populiariausi taikiniai yra politikai - keturi iš lyderių penketuko. Neaplenkiamas iš jų - prezidentas Fernandas Henrique’as Cardoso, kuris “surinko” 11000 kiaušinių.

Ne visi taikiniai yra žmonės. Tarp pirmaujančių kiaušinių “rinkėjų” yra tarptautinis valiutos fondas, tabako pramonė ir kai kurios futbolo komandos.

Yra ir pribloškiančių rezultatų: futbolo “dievas” Pele buvo 15-tas trečiadienio vakaro sąraše, surinkęs daugiau nei 2200 kiaušinių.

Šį puslapį sukūrė aštuoni dizaino bendrovės “Raven10” darbuotojai. Idėja gimė po to, kai du F.H.Cardoso socialdemokratų partijos lyderiai buvo apmėtyti tikrais kiaušiniais per paskutiniąsias politinio protesto akcijas. Brazilijoje už tokius išpuolius gresia iki 3 metų kalėjimo, tačiau virtualiųjų “kiaušinių” svaidytojų tai nejaudina.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.