aA
Klaipėdos ligoninėje gydomi du ginklais sužaloti kariai.
Trečiadienį apie vidurnaktį greitosios medicinos pagalbos automobilis į ligoninę atvežė 25 metų Robertą Jacevičių su šautine žaizda dešiniajame smilkinyje.

Klaipėdietis R. Jacevičius tarnauja karinėse jūrų pajėgose jūreiviu.

Sužalotas jūreivis buvo rastas Sausio 15-osios gatvės bendrabučio kambaryje, gulintis ant grindų.

Medikai jaunuoliui nustatė girtumą.

Ištiktas komos R. Jacevičius gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje. Jo būklė labai sunki.

Policijos pareigūnai bute rado dujinį šratinį revolverį "Magnum", kurio būgnelyje buvo 3 šoviniai. Manoma, kad šiuo ginklu R. Jacevičius bandė nusižudyti.

Ketvirtadienį apie antrą valandą nakties medikai į ligoninę su peršauta šlaunimi atvežė Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono eilinį 21 metų Žydrūną Šliačkų.

Pasak kariūno, jį budint poste ir saugant sandėlius užpuolė du nepažįstami vaikinai, kurie ėmė jį smaugti ir bandė atimti automatą AKSU.

Ž. Šliačkus susigrūmė su užpuolikais. Grumtynių metu, pasak kario, jis netyčia nuspaudė ginklo gaiduką ir šis iššovęs sužalojo jam šlaunį.

Po šūvio užpuolikai paspruko ir iki šiol nesulaikyti.

Sužalotasis gydomas reanimacijos skyriuje.

Įvykį tirianti Klaipėdos policija nelinkusi tikėti kario pasakojimu ir įtaria, kad jis susižalojo neatsargiai elgdamasis su ginklu ir vėliau sugalvojo užpuolimo versiją.

Ž. Šliačkui iki tarnybos pabaigos yra likę keli mėnesiai.

Batalione dėl šio incidento atliekamas patikrinimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.