aA
Kauno miesto savivaldybė ir profesinių sąjungų susivienijimas, atstovaujantis keturiems nacionalinių profesinių sąjungų centrams, bendradarbiaus darbo, ekonominių ir socialinių problemų sprendimo srityse.
Tokį susitarimą trečiadienį pasirašė Kauno miesto meras Vytautas Šustauskas bei įvairių Kauno profesinių sąjungų atstovai.

Susitarimą pasirašiusieji kartu su miesto darbdaviais, jų organizacijomis bei organizacijų vadovais ieškos būdų ir sieks spręsti dirbančiųjų ekonomines, socialines problemas, darbo vietų išsaugojimo ir naujų sukūrimo klausimus.

Profesinių sąjungų atstovai galės susipažinti ne tik su miesto tarybos ir valdybos posėdžių sprendimų projektais, bet ir dalyvauti posėdžiuose bei pareikšti nuomonę svarstomu klausimu, gauti priimto sprendimo ar nutarimo vardinio balsavimo rezultatų duomenis.

Pasak Kauno miesto mero V. Šustausko, profesinių sąjungų atstovai, turėsiantys ne sprendžiamąjį, bet patariamąjį balsą, gali padėti spręsti Kauno bedarbystės, ekonomines ir socialines problemas.

Šią savaitę panašų bendradarbiavimo susitarimą su profesinėms sąjungomis pasirašė Kauno apskrities administracija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.