aA
Sirija per artimiausias 48 valandas atitrauks iš Beiruto visas savo pajėgas, sekmadienį pranešė Libano saugumo šaltiniai.
Darydama aiškias nuolaidas nuožmioje krikščionių vadovaujamoje kampanijoje, nukreiptoje prieš Damasko daromą įtaką jo mažesnėms kaimynėms, nuo ketvirtadienio Sirija atitraukė savo pajėgas iš mažiausiai 12 svarbiausių savo bazių ir kelių mažesnių pozicijų.

Kaip šeštadienį pranešė Libano saugumas, Libano armijai buvo perduota dauguma pozicijų, esančių daugiausia krikščionių dominuojamuose rajonuose bei netoli Libano vyriausybės pastatų.

Kol kas nėra aišku, ar po šio perdislokavimo Sirijos karių skaičius Libane kiek sumažės. Iš viso Libane nuo 1975-1990 metų pilietinio karo pradžios buvo dislokuota 35 tūkstančiai karių.

Pasak šaltinių, kai kurie kariai bus perkelti į pozicijas vakariniame Bekaa slėnyje. Taip pat nemažas Sirijos kareivių skaičius dislokuotas Šiaurės Libane.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.