aA
Škotijos Katalikų bažnyčios atstovas spaudai patvirtino sekmadienį paskelbtą BBC pranešimą, jog mirė 76 metų Romos katalikų bažnyčios Škotijoje vadovas kardinolas Thomas Winningas.
Cardinals
T.Winningas mirė praėjus dviem dienoms po to, kai buvo išrašytas iš Glazgo ligoninės, kur jis buvo gydomas po patirto širdies smūgio.

Pasak Katalikų bažnyčios atstovo spaudai, mirties priežastis nėra žinoma, tačiau mirtis jį ištiko staiga.

"Šį rytą jis, regis, buvo puikiai nusiteikęs, kai staiga namų šeimininkė viršuje išgirdo bumbtelėjimą. Buvo iškviesti medikai, kurie 15 minučių jį gaivino, tačiau pastangos buvo bevaisės. Jis mirė", - sakė atstovas spaudai.

Kaip pranešė BBC "Ceefax" tarnyba, manoma, kad T.Winningas mirė namuose po jį ištikusio antro širdies smūgio.

1994 metais tapęs Glazgo arkivyskupu, T.Winningas sustiprino Katalikų bažnyčios įtaką protestantiškoje Škotijoje. Kaip Škotijos katalikų bažnyčios, vienijančios 750 tūkstančių bendruomenės narių, vadovas jis nebijodavo pasisakyti politiniais klausimais.

Kardinolas yra pareiškęs, kad Škotijos parlamentas nesugeba sėkmingai atlikti savo funkcijų, taip pat įspėjo apie Didžiosios Britanijos Leiboristų partijai gresiantį "totalitarizmo" pavojų. Pastaraisiais metais jis buvo papiktinęs už gėjų teises kovojančias grupes, palyginęs homoseksualistų keliamą grėsmę Europai su nacių grėsme per Antrąjį pasaulinį karą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.